МакедонскиУреди

Сопствена именка женски род


Читање и изговорУреди

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


ЗначењеУреди

Во Википедија има статија за Софија.

Главен град на Бугарија.


ЕтимологијаУреди

Од 14 век според црквата Света Софија.


Изведени зборовиУреди

софијанец

софијанци

софијанка

софијанки

софијанче

софијанчиња

софиски