Македонски

уреди

Општa именкa, Грешка во Lua во Модул:links/templates, ред 56: Parameter 1 is required.

уреди

Читање

уреди
ден ед, денови мн

Значења

уреди
[1] Времето од изгревање до заоѓање на сонцето.
[2] Деноноќие (ден и ноќ заедно), период од дваесет и четири часа.
[3] Определен период, дел од животот.
[4] Определен датум поврзан со некој настан, посветен на некого или на нешто.

Превод на други јазици

уреди
 • Албански:
 • Англиски: day
 • Арапски:
 • Босански:
 • Бугарски: ден
 • Германски: Tag
 • Грчки:
 • Турски: gün
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Руски:
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански:
  Бугарски

ден Грешка во Lua во Модул:links/templates, ред 56: Parameter 1 is required. (множина: дни) [1]

 1. ден

Наводи

уреди