МакедонскиFlag of Macedonia.svg Уреди

Општa именкa, мУреди

ЧитањеУреди

татко ед, татковци мн

ЗначењаУреди

[1] Родител.
[2] Предок.
[3] Духовен творец.
[4] Оној што се однесува како вистински татко.
[5] Фамилијарно.

Превод на други јазициУреди

 • Турски: baba
 • Јапонски:
 • Каталонски:
 • Кинески:
 • Окситански:
 • Полски:
 • Португалски:
 • Руски:
 • Српски:
 • Украински:
 • Француски:
 • Хрватски:
 • Шведски:
 • Шпански: