Погледајте и
Погледајте и ma

ПовеќејазичноУреди

потезен ред
 

Хански знакУреди

(клуч 30 +3, 6 потези, цангџиски внос 口弓女一 (RNVM))

  1. ли, (финална прашална честичка)

НаводиУреди


КантонскиУреди

ХанцеУреди

(Јеjл ma3)


МандаринскиУреди

упростено

традиционално

ИзговорУреди

ЧестичкаУреди

(упростено, Пинјин ma, традиционално )

  1. финална прашална честичка за поставување на прашање од видот „да/не“.
    你好吗? (Nǐ hǎo ma?)