МакедонскиУреди

100 или сто

Читање и изговорУреди

Читање: сто' /sto'/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима:

ЗначењеУреди

  1. Арапски број сто.

ЕтимологијаУреди

ПотеклоУреди

ИзвориУреди