МакедонскиУреди

2 или два или две

Читање и изговорУреди

Читање: два' /dva'/ или две' /dve'/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: или

ЗначењеУреди

  1. Арапски број два.

ЕтимологијаУреди

ПотеклоУреди

ИзвориУреди