МакедонскиУреди

7 или седум

Читање и изговорУреди

Читање: се'|дум /se'|dum/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -едум

ЗначењеУреди

  1. Арапски број седум.

ЕтимологијаУреди

ПотеклоУреди

ИзвориУреди