МакедонскиУреди

Именка машки род

Читање и изговорУреди

Читање: ли'|сто|пад /li'stopad/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -пад

ЗначењеУреди

Десеттиот месец во годината според македонскиот црковен календар.

СинонимиУреди

  1. Месец во годината.

ЕтимологијаУреди

Месец на паѓањето лисје.

ПотеклоУреди

ИзвориУреди