МакедонскиУреди

Именка машки род

Читање и изговорУреди

Читање: сне'ж|ник /sne'žnik/ (|=поделба на слогови, '=акцент)
Рима: -ник

ЗначењеУреди

Дванаесеттиот месец во годината според македонскиот црковен календар.

СинонимиУреди

  1. Месец во годината.

ЕтимологијаУреди

Месец на снегот.

ПотеклоУреди

ИзвориУреди