МакедонскиУреди

Придавка машки род

Множина: софиски

Женски род: софиска

Среден род: софиско


Читање и изговорУреди

  • Читање: (|=поделба на слогови, '=акцент)


ЗначењеУреди

Што се однесува на Софија и софијанците.